Mentaliteit van Hoofddorp 8 wordt afgestraft

17 februari 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Nog geen winst na de winterstop

Nadat er op donderdag avond met een kleine groep scherp was getraind was het voor Hoofddorp 8 wel duidelijk. Er moest sportieve revanche genomen worden voor het puntverlies tegen HYS 2 in de heenronde. Vol goede moed werd er dan onder het genot van een glas bier een strijdplan bedacht om in te spelen op het 4-4-2 systeem dat HYS speelde.

Deze scherpe instelling was echter compleet verdwenen toen er op zondagmiddag nog geen handje vol spelers aanwezig was op de afgesproken tijd. Na een paar keer heen en weer gelopen te hebben begon de wedstrijd en mocht Hoofddorp 8 het strijdplan gaan uitvoeren. De eerste 20/25 minuten gingen verder waar de wedstrijdvoorbereiding gestopt was. Het team was nog niet wakker en keek dan ook gauw tegen een 0-2 achterstand aan. Toen sloeg de knop om en kwam er meer strijd in het spel. Dit werd beloond met de aansluitingstreffer nog net voor de rust. Na wat tactische wisselingen in de rust begon de tweede helft desastreus en scoorde HYS al snel de 1-3. Gedurende het verloop van de tweede helft begon de opstelling van Hoofddorp uit een te vallen in twee linies en kon HYS gemakkelijk uitlopen tot 1-5. Uiteindelijk maakte Hoofddorp nog de 2-5 maar deze treffer was er slechts eentje voor de statistieken.

Jurre