Hoofddorp 8 sluit competitie met overwinning af

29 mei 2018 - verslag van Hoofddorp s.v. 8

Verzorgt veldspel in de laatste thuiswedstrijd

Op zondag 27 mei was het hoofdveld het decor voor de slotwedstrijd van het 8e dit seizoen. Met temperaturen die opliepen tot 30 graden leek vooraf sprake van een wedstrijd met een laag baltempo. De mannen lieten echter zien dat de laatste weken over het algemeen het niveau van het 8eeen stabiel niveau hanteert. Vanaf quitte af aan werd frivool de aanval gezocht, wat leuke aanvallen tot gevolg had. Na al flink wat kansen om zeep geholpen te hebben, kwam het 8e na een klein kwartier dan wel verdiend op 1-0. Een corner werd niet goed verwerkt door één van de verdedigers en de bal viel zomaar in het netje: 1-0. Na de voorsprong ging het 8e waar het voorheen nog wel eens wegzakte, nu vol voor de 2-0. De 2-0 volgde al snel en was er één uit het boekje. Een geweldige aanval over diverse schijven werd door onze buitenspeler á la Bergkamp over de keeper heen gelobd. Na deze bliksemstart zakte Hoofddorp wat weg. Dit resulteerde in een ongelukkige goal voor Terrasvogels. Gelukkig kwam Hoofddorp al vrij snel hierna op een 3-1 voorsprong, wederom uit een corner. Opnieuw kon Hoofddorp niet lang genieten van deze ‘’ruime’’ voorsprong, doordat een zondagsschot van Terrasvogels zomaar binnen vloog. Gelukkig wist Hoofddorp nog voor de rust de marge weer op twee goals te brengen, doordat (Je raadt het al) er uit een corner werd gescoord. Na de rust kwam Terrasvogels wederom terug tot op 1 goal. Dit was reden voor Hoofddorp om weer even gas bij te geven. Het werd dan ook al snel weer 5-3. Direct na de 5-3 kwam Terrasvogels weer terug in de wedstrijd: 5-4. Ondanks dat Hoofddorp nagenoeg de hele wedstrijd op een voorsprong stond, bleef doordat de marge steeds weer terugkwam tot 1 goal de spanning er volop in. Nadat Hoofddorp op 6-4 was gekomen, was het verzet van Terrasvogels definitief gebroken. Het slotakkoord was voor Schiphorst die oog in oog met de goalie van Terrasvogels ongelooflijk koeltjes bleef en de eindstand van 7-4 op het scorebord liet noteren. Al met al was dit een wedstrijd waarin de supporters nog een goede 90 minuten konden genieten van het bij vlagen zeer verzorgde veldspel van het 8e. Juist doordat de laatste weken het team steeds beter in vorm kwam, is het jammer dat het seizoen voor het 8e nu definitief ten einde is gekomen. Doordat de overwinning alsnog goed gevierd moest worden, bleef het nog lang onrustig op het sportpark van SV Hoofddorp en in de omliggende tuinen. Door een wisselvallige periode net voor en net na de winterstop, bleek Hoofddorp helaas dit jaar niet mee te kunnen doen om het eremetaal. Al met al was het dit seizoen toch weer een mooi seizoen en zolang volgend jaar de winterdip uitblijft, zou het 8e zomaar weer ouderwets voor de prijzen mee kunnen doen!

Mick